A tavaszi szokásos bortúrát idén ETYEKre és környékére terveztük.
A támadott helyek 20220312 délelőtt:
- Anonym pince: http://www.anonympince.hu/ ; A látogatást Huszár Isti barátunk szervezésében sikerült megejtenünk. A borokat, a területet, pincét Szövényi Áron -borász, tulajdonos - mutatta be; Ezúton is köszönjük a szervezést, ill. a lendületes, érdekes bemutatót!
20220312 délutáni program a töki Nyakas Pince meglátogatása volt : https://nyakas.hu/
Az itteni látogatás Minda Gábor tagtársunk személyes befolyásának köszönhetően jöhetett létre. A borokat Nyúlné Pühra Bea a pince főborásza - 2021 Év Bortermelője - mutatta be. A pince ill. a borok bemutatása szédületes volt. Gábor, Bea nagyon köszönjük!
20220313.-án délelőtt a Vértes Birtok meglátogatására került sor. A szervezésben komoly szerepet vállalt Kornóczi János aki Vértes Vilmos borász-tulajdonos évfolyamtársa volt. János a borok töltögetésében is kivette a részét :-). Persze a Béla Zoli is szervezett :-) Kiváló borsor, részletes bemutatás - Vili, János, Zoltán, köszönjük!
2 borsor között egy laza ebéd a Dvorák Vendégudvarban!
Gyors, pontos, jó a hangulat, jók az ételek + van állatsímogató!
20220313.-i nap zárásaként meglátogattuk az Etyeki Kúria Borgazdaságot !
A Kúria látogatásának szervezésében is nagy szerepet vállalt Huszár István kollégánk - Nélküle lehet, hogy nem is jött volna össze - ! Nagyon köszönjük a segítséget!
A borokat, a Birtokot, a borvidéket Borsos Kitty borbár menedzser segítségével ismerhettük meg, sőt a bemutató végére még prezentált 3 fajta, a kínálatban megtalálható párlatot ( Kékfrankos törkölypálinka, Pinot Noir törkölypálinka, Barrique borpárlat) is. Kedves Kitty, nagyon köszönjük, a pontos, részletes bemutatót!
20220314 az utolsó nap, ilyenkorra rendre visszavonulóban vagyunk, esetleg egy-két várrom, templom még belefér: https://hu.wikipedia.org/wiki/Premontrei_kolostor_(Zs%C3%A1mb%C3%A9k)
Ezután irány a záró attrakció, az Etyeki Sonkamester!
Hangulatos környezetben, kiváló sonkák társaságában zártuk borkirándulást, az ebéd közben még megnézhettük a sonkaérlelőt is:
A 2022 tavaszi gasztro és bortúra a 30 fő résztvevő szerint is eredményes volt! A szervezés legnagyobb részét Béla Zoltán vállalta magára, köszönjük Zoltán!
A Borklub kemény magja már a következő borprogramot szervezi....